advertentie Obesitas site week 40 en 41

Sportscholen weer open, fysiotherapeut waarschuwt voor blessures

Het heeft even geduurd, maar morgen gaan dan ook eindelijk de sportscholen weer open. Een stormloop van enthousiaste sporters wordt niet meteen verwacht, wel wordt er gevreesd voor blessures.

In het straatbeeld zien we lange rijen voor winkels die weer open gingen en terrasstoelen die niet lang onbezet zijn. Morgen gaan ook de sportscholen weer open, maar sportinstructeur Judith van Pol verwacht geen uitpuilende sportruimtes. 'Ik denk dat de mensen vooral eerst gaan informeren naar wat de mogelijkheden zijn. Later in de week zullen de sporters dan wel langzaam binnendruppelen.' 

Blessures

De mensen die de uren aan het aftellen zijn en staan te popelen om te gaan sporten, moeten wel oppassen. Na maanden stilzitten moet je niet te enthousiast beginnen. Want daar zitten risico's aan, weet fysiotherapeut Ruud Meijers. 'Blessures liggen op de loer wanneer mensen te snel te veel willen doen en daarbij geen herstel pakken', zegt Meijers. Hoe lekker het ook mag zijn om vanaf morgen weer aan de gewichten te hangen of op de loopband te staan; geniet, maar sport met mate. Nek- en schouderklachten of lage rugpijn liggen op de loer.