Sporter in beeld: Venray-doelman Bryan Roox (27)

Hij leek net als zijn oom John voorbestemd voor een profcarrière in het doel van VVV: Bryan Roox. Tot een doorbraak in het betaald voetbal kwam het helaas nooit. Sinds dit seizoen staat hij onder de lat bij SV Venray.

Roox doorliep de jeugdopleiding van VVV tot zijn negentiende. Tot een doorbraak in De Koel kwam het voor de nu 27-jarige doelman niet. Hij koos voor een transfer naar Roda JC, waar hij drie seizoenen onder contract stond, maar ook daar wist hij nooit een basisplaats te veroveren. 'Er zijn natuurlijk meerdere oorzaken dat het niet tot een doorbraak is gekomen. Je moet wat geluk hebben. Ik heb blessures gehad, pech gehad met een trainer die het niet in me zag zitten. Maar ik moet ook mezelf in de spiegel aankijken. Ik heb er niet alles voor gedaan', zegt Roox.

Plezier behouden

De afgelopen jaren stond Roox bij vijfdeklasser VCH in het doel, waar zijn vader Wiel trainer was. 'Als je gaat kijken naar het carrièreverloop is het misschien ondermaats maar op dat moment had ik daar behoefte aan. Onder mijn vader lekker een seizoenetje draaien met jongens die ik al kende. Het plezier behouden. Van daaruit heb ik gekeken naar hoe verder en uiteindelijk is dat Venray geworden.'

Bij die eersteklasser staat hij dus sinds dit seizoen onder de lat. Venray staat laatste met één punt. Roox speelde nog niet alle wedstrijden vanwege een blessure maar gisteren uit bij Venlosche Boys stond hij wel weer in het doel. Helaas voor Roox ging dat duel met 3-2 verloren. 

Roox is deze week onze sporter in beeld: