Sporter in beeld: Griekse Venlonaar Dimitris Touratzidis

Geboren in Griekenland, al jaren woonachtig in Venlo en sinds dit seizoen voetballend in Duitsland: Dimitris Touratzidis is deze week de sporter in beeld. 

In oktober 2014 stond er bij VVV'03 opeens een achttienjarige Griek aan de poort met de vraag of hij bij de club kon komen voetballen. Dimitris Touratzidis, 'Toura' voor intimi, droomde van een profcarrière. Hij was net aangekomen in Nederland en zijn oom die al in Venlo woonde, had via via gehoord dat Nul Dreej een prima club was voor zijn neefje om te beginnen. 

'Eerste jaar moeilijk'

In zijn eerste wedstrijd met de A1 scoorde Toura meteen een hattrick. De week erna mocht hij mee met het eerste. Hij viel een kwartier voor tijd in en scoorde twee keer, iets wat hij een week later tegen VCH nog eens flikte. Het seizoen eindigde met het kampioenschap en de topscorerstitel. 'Dat eerste jaar was moeilijk maar ik heb heel veel vrienden gemaakt die mij hebben geholpen', zegt de 22-jarige spits. 

Na nog een seizoen bij VVV'03 verkaste Touratzidis naar Venray. Daar bleef hij ook twee seizoenen. Er was nog sprake van een overgang naar Fortuna Sittard, maar die ketste af. Inmiddels is Toura de eerste spits bij Union Nettetal, dat uitkomt in de Oberliga, het vijfde voetbalniveau in Duitsland. Omroep Venlo volgde hem gisteren tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Monheim (3-3).