advertentie

Sportcarrousel op gang: voetbalclubs moeten clusteren of verhuizen

De gemeente is in gesprek met sportverenigingen over mogelijke clustering en verhuizing van clubs.

Vorige week heeft de gemeente in een overleg met de voorzitters van de voetbalclubs enkele plannen uit de doeken gedaan. Doel van de gemeente is om voor de voetbalclubs enkele sportieve omgevingen te realiseren. Nu telt de gemeente veertien voetbalverenigingen met ieder hun eigen sportpark. Dat moeten er een stuk minder worden.

Fusie
Door de op handen zijnde fusie van de hockeyclubs, komt er ruimte op de sportaccommodaties vrij. Als die fusie doorgaat, is het de bedoeling dat de Venlose Hockeyclub (VHC) en Hockeyclub Blerick (HCB) hun sportpark verlaten om zich op sportpark Vrijenbroek van de Tegelse Hockeyclub (THC) te vestigen.

Dat zorgt ervoor dat er een carrousel op gang komt op het gebied van de sportaccommodaties.

Het gaat alleen om vierkante meters, niet om de cultuur van de club

René Stoter (FCV-Venlo)

SVB naar Boekend
De gemeente ziet SV Blerick het liefst verhuizen naar sportpark Maassenhof in Boekend, waar voetbalclub VCH zit en na een eventuele fusie van de hockeyclubs, de velden van HCB vrijkomen.

SVB ziet dat niet zitten. SVB wil of één club ten westen van de Maas, of drie zelfstandige zoals nu.

VVV’03 naar Merelweg
Door het vertrek van VHC, blijft VVV’03 alleen over op het sportpark op de Herungerberg. VVV’03 kampt met dalende ledenaantallen en moet, als het aan de gemeente ligt, verkassen naar sportpark De Merelweg. Vaste gebruikers van die accommodatie zijn Venlosche Boys en VOS en als het goed is, vestigt ook honkbalvereniging Mustangs zich er volgend jaar. Eventueel zou Kwiek Venlo zich daar ook kunnen vestigen.

Voorzitter Tim Versteilen van Venlosche Boys staat overal voor open:

Atletiekvereniging Scopias gebruikt nu, net als THC, sportpark Vrijenbroek, en kreeg in eerste instantie twee opties: blijven op Vrijenbroek of ook naar de Merelweg. Voorzitter Bert Martens laat nu weten dat er meer opties zijn bijgekomen.

‘Zaken in beweging’
‘We hebben op korte termijn een gesprek met de gemeente’, zegt Martens. ‘Er zijn zaken in beweging en waarschijnlijk krijgen wij meer keuzes dan alleen blijven of naar de Merelweg.’

FCV de berg op
FCV-Venlo, de voetbalclub in ‘t Ven, zou dan naar de vrijgekomen sportieve omgeving op de Herungerberg moeten verhuizen. Hoewel daar qua capaciteit veel meer mogelijk is, vindt voorzitter René Stoter het een lastige keuze:

 

Zelfstandige status
Voetbalverenigingen DEV-Arcen, Belfeldia en het Hout-Blerickse HBSV zouden een zelfstandige status mogen behouden in de plannen van de gemeente. IVO uit Velden zit al op een sportieve omgeving met onder meer de korfballers van Swift de volleybalclub. RKDSO, uit Lomm, kan zich vestigen op het sportpark in Arcen. De teams werken al veel samen. De jeugdelftallen van RKDSO spelen nu al één helft van het seizoen in Arcen.

Sportclub Irene en TSC’04 liggen al tegen elkaar aan maar hebben nog aparte ingangen. In de toekomst zou daar één sportieve omgeving moeten komen.

De gemeente bevestigt meerdere scenario's aan de clubs te hebben voorgelegd. 'Maar in principe is het een open vraag: hoe zien de clubs hun eigen toekomst?', aldus sportwethouder Alexander Vervoort.

advertentie

Lees ook deze artikelen