advertentie VieCuri Mooi

Sodeju! Venlo in de Hondsdagen

Er waren opeens Facebookberichten dat café De Gouden Tijger terugkeert. Het legendarische etablissement aan de Lomstraat.

Wat een feesten hebben we daar gehad. Zalig. Het interieur is bewaard gebleven en ten dele verwerkt in ’t Gildehoes. Niet alles is aevel herbruikt. Er waren nog interieurelementen over. Die gaan voor en na over naar de nieuwe locatie. Waar straks De Gouden Tijger komt? We geven een aanwijzing. Het is een leegstaand horecapand, aan een straatje waarover gezongen wordt dat er op de hoek een visvrouw stond. Van vis had ze gen emus. Ze dacht schelvis in de aanbieding te hebben. Bleek het kabeljauw te zijn. Daar alzoeë komen twee van de bars van de Gouden Tijger. Zowel de teek die voor stond als die helemaal achterin. Ook de banken en de ruiten en spiegels met de geëtste naam en het logo zien we terug. Er moet nog veel gebeuren en het is precisiewerk. Daarom is niet exact te zeggen, wanneer De Gouden Tijger op de nieuwe locatie de deuren opent.

Gasten van buiten Venlo kun je in deze Hondsdagen met een gerust hart ’t stedje insturen. Neem de Kwartelenmarkt. Sodeju dat is toch net een pleintje in Frankrijk. We zijn van de week even bij kok Roel Wellens binnengelopen. Hij is met zijn restaurant verhuisd van de ene kant van de Kwartelenmarkt naar de andere. Zijn nieuwe zaak, 11 op 3, ziet er mooi uit. Roel liet me grueëts zijn keuken en wijnkelder zien.

Ik kan me aevel goed voorstellen dat je voorzichtig bent, omdat corona nog rondwaart. Zeker als je tot de risicogroep behoort. Dan is er een alternatief. Haal lekkere spullen in huis, dek een grote tafel en nodig een paar vrienden uit. En wanneer het dessert op is, haal je het geheim waope tevoorschijn voor een nóg gezelligere avond. Het is een nieuw Venloos gezelschapsspel van Nina Bellen. Sodeju! test op speelse manier de kennis over Venlose zaken. We gaan het vanavond spelen, ik spits mij nu al op ’t gestraevel.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

PS: Overigens blijf ik van mening dat we in de week van 10 tot en met 16 augustus collectief de Zomerparkfeestvlag oét moeten steken en een T-shirt van het festival aan hebben.