advertentie VieCuri Mooi

Snelle Kenianen en Nederlandse debutanten op Venloop

De Venloop heeft het topveld bekendgemaakt voor de vijftiende editie van het evenement. De snelste man op de startlijst is dit jaar de Keniaan Silas Kipruto.

Kipruto liep de halve marathon al eens in 59.39 minuten, vijf seconden sneller dan het Venlose parcoursrecord. De Keniaan werd in 2010 vierde bij de wereldkampioenschappen halve marathon. Hij heeft bij de Venloop onder meer concurrentie van zijn landgenoten Japhet Korir en Vincent Kiprotich Kibet.

Nederlanders

Volgens de Venloop richten de Nederlandse topatleten zich dit jaar vooral op de marathon van Rotterdam. Met Niek Blikslager en Luuk Maas staan er in Venlo wel twee talentvolle debutanten aan de start. Ook de Limburgse atleten Roel Wijmenga en Ricardo Floris doen mee.

Dames

Bij de vrouwen staat volgens racedirector Martijn Venhuizen het sterkste veld ooit aan de start. Topfavoriet is de Ethiopische debutante Zenebu Fikadu, die vorig jaar tiende werd bij de wereldkampioenschappen cross country. Ook haar landgenote Haven Hailu Desse strijdt mee om de winst. Zij won afgelopen jaar de halve marathon van Egmond.