advertentie VieCuri Mooi

Smeets kent goede generale repetitie voor EK

Op weg naar het Europees Kampioenschap eindigde Manon Smeets als vijfde bij de tien meter luchtgeweer op Intershoot in Den Haag.

Smeets plaatste zich na de eerste dag als tweede met een score van 626.6. Op die eerste dag eindigde ze net naast het podium als vierde. 

Op dag twee ging de Belfeldse wat minder goed van start. Ze wist niet in haar ritme te komen en met een score van 624.2 ringen kwam ze veertiende te staan. Op de derde wedstrijddag herpakte Smeets zich weer en zette ze een vijfde plek neer. De finalewedstrijd moest ze vervolgens ook als vijfde verlaten. 

EK en Spelen

Smeets spreekt zelf van een goede voorbereiding op weg naar het EK in Polen aan het einde van de maand. Smeets hoopt zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen.

Wesley Holthuijsen, eveneens lid van schuttersvereniging De Grensstreek in Belfeld, eindigde als negentiende bij de mannen. Ook hij komt uit in de categorie tien meter luchtgeweer. Via plek twintig op dag 1 en plek 21 op dag 2, eindige Holthuijsen als negentiendede na dag 3. 

Holthuijsens doel is het NK in mei.