Sleutelrol buurtbewoner bij aanhouding inbreker

Een buurtbewoner in Venlo-Oost heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanhouding van een verdachte van een groot aantal inbraken in de wijk. De inbreker werd onlangs veroordeeld tot anderhalf jaar cel.

In de zomers van 2019 en 2020 vonden er veel inbraken plaats in woningen en schuurtjes in Venlo-Oost. Een wijkbewoner dacht mee in het onderzoek van de politie en leverde relevante informatie aan. Zo ontdekte hij dat gestolen spullen uit de buurt op Marktplaats werden aangeboden. Ook ging hij op zoek naar camerabeelden van buurtgenoten en deelde hij die vervolgens deelde met de politie. Het onderzoek leidde tot de aanhouding van een 38-jarige Venlonaar en zorgde er bovendien voor dat twaalf mensen de gestolen spullen hebben teruggekregen.

Bedankje

De politie heeft de buurtbewoner deze week bedankt voor de hulp in het onderzoek. 'Wij zijn blij met de informatie die inwoners ons doorgeven', zeggen de wijkagenten in Venlo-Oost. 'Zij zijn voor ons extra ogen en oren in de wijk. Informatie die op het eerste oog wellicht onbelangrijk lijkt, kan soms cruciaal zijn. Het resultaat van dit onderzoekt bewijst dat meedenken en het delen van informatie heel zinvol is.'