advertentie Viecuri Mooi

Sleuteloverdracht Van Bommel van Dam, gratis toegang op 5 september

Museum van Bommel van Dam gaat op zondag 5 september open voor publiek. Woensdagavond werd de sleutel van het voormalige postkantoor officieel overgedragen aan het museum.

Wethouder Marij Pollux overhandigde de sleutels van het museum aan directeur Paulo Martina en bestuursvoorzitter Nick Bos. Daarmee is Museum van Bommel van Dam officieel huurder van het gebouw aan de Keulsepoort.

Inrichting

Na ruim een jaar is de grootschalige renovatie van het monumentale gebouw afgerond. Inmiddels werkt het museum volop aan de inrichting van het pand en de opbouw van de openingsexposities. In het nieuwe museum is ook ruimte voor een stijlkamer van Maarten en Reina, museumcafé De Posterij en de Bonnenfanten Kunstuitleen.

Openingsweekend

De feestelijke opening van Museum van Bommel van Dam is in het eerste weekend van september. Op zondag 5 september is het museum vrij toegankelijk voor iedereen die er een kijkje wil nemen. Vanwege de coronamaatregelen wordt er met reserveringen op vaste tijden gewerkt. Reserveren kan vanaf half augustus. Museum van Bommel van Dam is vanaf 7 september zes dagen in de week open van 11.00 tot 17.00 uur.