advertentie

Slapen in je klaslokaal: vanavond kan het!

De leerlingen van basisschool Sterrenpad in 't Ven slapen vannacht op school. Ze vieren zo het 50-jarig bestaan van de school.

Vrijwel alle leerlingen komen vanavond om 18.00 uur bij elkaar om hun bed op te maken. De kinderen slapen in hun eigen klaslokaal. Als de bedden zijn opgemaakt, staat de frietkar voor de deur. Verder is er een disco en wordt er gezamenlijk een film gekeken. 'Na de film gaan de kinderen slapen. In ieder geval een poging tot...', vertelt Boris Seuren, schoolleider van Sterrenpad.

Het hele schooljaar feest

Het is niet de eerste jubileumactie van de school. Het schooljaar begon namelijk met het bekendmaken van een nieuwe schoolnaam, in september werd een schoolreisje georganiseerd en in oktober werd het nieuwe schoollied gelanceerd. Om het jubileumjaar af te sluiten organiseert de basisschool in juni nog een picknick.

De leerlingen worden morgenvroeg gewekt met een ontbijt. Als alle slaapspullen zijn opgeruimd mogen de kinderen naar huis. 'Dan zijn ze vrij en kunnen ze uitrusten van deze feestavond. Misschien zelfs wat slaap inhalen', sluit Seuren af.

advertentie

Lees ook deze artikelen