advertentie

Slagerij met vestiging in Beej Benders failliet

Slagerij Gielen, met een vestiging in Baarlo en een in vershal Beej Benders, heeft faillissement aangevraagd. De omzet in de Venlose vestiging bleef behoorlijk achter.

Dat zegt curator Jeroen Bakkers tegen De Limburger. De verliezen liepen door de Venlose vestiging zo hoog op dat ook de vestiging in Baarlo daardoor werd getroffen. Over de exacte hoogte van de verliezen is op dit moment nog niks bekend. De vestiging in Baarlo is inmiddels gesloten.

Benders: 'Omzet slagerij prima'
Geert Benders, eigenaar van de Venlose vershal, zegt tegen De Limburger dat Gielen het tot 1 november lopende contract met de vershal ruim twee maanden geleden heeft opgezegd en dat hij verbaasd is over het faillissement. 'Ik heb de cijfers gezien en de gemiddelde omzet per week is met 14.000 euro prima. De kosten waren door slecht beheer veel te hoog. Wij denken dat er met deze omzet prima een slagerij kan draaien in Beej Benders. Daarom zijn we nu ook in gesprek over de opvolger.'

Klanten kunnen volgens hem deze maand gewoon voor vlees terecht in de vershal. De contracten van personeelsleden van Gielen lopen deze maand af. Eigenaar van de slagerij bekijkt of een doorstart mogelijk is.

advertentie

Lees ook deze artikelen