Slachtoffer steekpartij Blerick buiten levensgevaar

Het slachtoffer van de steekpartij aan de Boekenderstraat is buiten levensgevaar, zo bevestigt de politie. De man werd gisteravond neergestoken.

Toen de overbuurman van het slachtoffer tussen 20.00 en 20.30 uur thuiskwam hoorde hij geschreeuw. De zoon of schoonzoon  van het slachtoffer riep om handdoeken. De man had een slagaderlijke bloeding.

'Daders wilden geld'

Volgens de overbuurman belden de verdachten aan en vroegen ze om geld. Het slachtoffer zou vervolgens zijn gestoken. Na het incident was hij bij kennis en bloedde hij hevig. Nadat buurtbewoners eerste hulp verleenden, kwam de politie.

Onderzoek

De man is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis, maar is niet levensgevaarlijk verwond. De politie laat vooralsnog niemand in de woning. De technische recherche moet daar nog onderzoek doen. Ook is de politie op zoek naar de verdachten. In een burgernetbericht sprak de politie over twee Duits sprekende mannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Ze zouden te voet zijn gevlucht na het incident.

Woning beveiligd

De woning wordt momenteel door de politie beveiligd. Ook is de politie bezig met een buurtonderzoek. Dat heeft nog niet geresulteerd in een of meerdere aanhoudingen.