advertentie

Sjraar Peetjens hoog in Top 555-tussenstand

Een voorlopige tussenstand van de Vastelaoves Top 555 laat zien dat het overlijden van Sjraar Peetjens veel Venlonaren heeft bewogen om massaal op hem te stemmen.

De stemperiode voor de lijst met de beste Venlose vastelaovesnummers aller tijden sluit maandag.

Het liedje Minsekinder, waat ein maedje van de vastelaoveszanger, die een week geleden op 96-jarige leeftijd overleed, staat in de tussenstand op de vierde plaats.

Nao 't Zuuje

De voorlopige lijst wordt aangevoerd door Nao ‘t Zuuje van Lex Uiting. Vorig jaar leek dit nummer ook op de nummer 1 positie af te stevenen, maar toen werd er in de laatste dagen massaal gestemd op Wiel Vestjens. Ook Vestjens overleed destijds, net als Peetjens nu, in de stemperiode voor de Vastelaoves Top 555.

Uitzending

De voorlopige topvijf is hieronder te zien. Omroep Venlo radio zendt de volledige Top 555 vanaf maandag 25 februari uit. Op de vrijdag voor vastelaovend is er een speciale radio- en tv-uitzending vanaf de Parade met liveoptredens van een keur aan vastelaovesartiesten. Klik hier om te stemmen.

De voorlopige top 5
1. Nao 't Zuuje - Lex Uiting
2. Sjiengeleboem - Felix Peters
3. As de sterre dao baove Straole - Wiel Vestjens en Lottie Boermans
4. Minsekinder, waat ein maedje - Sjraar Peetjens
5. Zutjes aan - Wiel Vestjens en Joke Theeuwen

Eeuwige ranglijst

In de voorlopige topvijf is onder meer Veur altied eine Venlonaer van JC Kwadraat weggevallen. Dat nummer is de onbetwiste nummer één aller tijden in de Top 555 sinds die van start ging in 2006. Dat berekende huisstatisticus van de Vastelaoves Top 555, Finbar van der Veen.

advertentie

Lees ook deze artikelen