advertentie VieCuri Mooi

Sjors Peeters: het licht had ook zomaar uit kunnen blijven

De Venlose wethouder Sjors Peeters lag wekenlang in coma door het coronavirus. Hij hoorde op de intensive care de Rolling Stones en wist toen hij wakker werd dat hij een tweede kans had gekregen.

Burgemeester Antoin Scholten liet weten dat Sjors Peeters de ogen van het college had geopend als het gaat om het coronavirus. De verhalen van mensen die plots doodziek werden van het virus waren plots realiteit binnen het college. De toestand van Peeters baarde  niet alleen zijn directe collega's binnen het stadsbestuur zorgen. Menig inwoner van de gemeente Venlo was bezig met het lot van de wethouder. Dat heeft Peeters zelf ook gemerkt aan de vele hartverwarmende reacties die hij en zijn familie tot op de dag van vandaag ontvingen.

Het licht ging uit

Wat begon met een hoest die maar niet voorbij ging werd een opname op de intensive care. 'Het licht ging uit', noemt Peeters het zelf. 'En als niemand het licht had aangemaakt, was het gewoon voorbij geweest.' Naar eigen gevoel was het licht twee minuten uit. In werkelijkheid lag Peeters vijf weken in coma. Toen hij bijkwam wist hij dat in die weken een doodzieke vriend afscheid was komen nemen. En dat hij de Rolling Stones en Joe Cocker had gehoord. 

Anderhalve meter

Zijn echtgenote moet Peeters er nu regelmatig op wijzen dat hij goed zijn handen wast. 'Ik heb dat allemaal niet meegekregen', spreekt hij. Peeters lag immers al in coma nog voor de eerste coronamaatregelen werden afgekondigd. Met gemengde gevoelens ziet hij nu mensen de anderhalve meter afstand ter discussie stellen. 'Die mensen hebben denk ik niet met het virus te maken gehad. Praat dan eens met familieleden van patiënten zou ik zeggen. Mijn familie heeft een heel zware tijd gehad.' 

Wethouder

Het gaat nu steeds beter met Peeters. De twijfels die hij ook heeft gehad over zijn herstel, behoren tot het verleden. De tweede kans die hij naar eigen zeggen van het leven kreeg, grijpt Peeters met beide handen aan. Dat betekent voor hem herstellen en terugkeren als wethouder.