advertentie Delta Fiber week 49 header

Seizoenkaarthouders VVV om de wedstrijd welkom bij start seizoen

Seizoenkaarthouders van VVV kunnen bij de start van het nieuwe seizoen om de wedstrijd naar het stadion komen. De Venlose club heeft een plan gemaakt om zoveel mogelijk fans te kunnen ontvangen.

Er zijn tot nu toe ruim 2.200 seizoenkaarten verkocht, sponsorplekken niet meegerekend. Het is niet mogelijk om alle seizoenkaarthouders elke thuiswedstrijd te verwelkomen, omdat er dan geen anderhalve meter afstand mogelijk is. VVV heeft daarom een plan gemaakt, zodat alle seizoenkaarthouders de helft van de duels kunnen komen. In de eerste seizoenshelft speelt de Venlose club topwedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Elke seizoenkaarthouder kan naar een van die twee wedstrijden.

Huishouden of niet

Gezinsleden die bij elkaar willen zitten, kunnen zich laten registreren als huishouden. Ze worden dan om de wedstrijd ingedeeld in een vak met meerdere huishoudens. Het systeem voor de overige seizoenkaarthouders is iets ingewikkelder. Zij moeten voor elke wedstrijd een apart kaartje bestellen. Als ze dat voor een bepaalde wedstrijd hebben gedaan, hebben ze bij de eerstvolgende thuiswedstrijd het laatste recht om te bestellen. Zo garandeert VVV dat alle seizoenkaarthouders even vaak aanwezig kunnen zijn. Supporters met de duurste seizoenkaarten mogen als eerste een plek kiezen.

Geen uitsupporters

Alle clubs in de Eredivisie hebben afgesproken om zonder uitsupporters te spelen. Daardoor is er in de stadions meer plek voor de eigen fans van de clubs. Bovendien vormt het reizen naar uitwedstrijden een verhoogd risico op verspreiding van het coronavirus.

Meer maatregelen

De coronavoorschriften zorgen voor meer aanpassingen in het stadion. Er zijn looplijnen en afstandsmarkeringen en er wordt gewerkt met vaste tijdslots bij binnenkomst en vertrek. Supporters mogen niet staan en voorafgaand aan alle wedstrijden wordt er een gezondheidscheck gedaan en moet elke supporter zich registreren.