advertentie Obesitas

Seizoen amateurvoetbal niet meer hervat; tot 1 juni ook geen betaald voetbal

De competities in het amateurvoetbal worden niet meer hervat. Dit seizoen komen er geen eindstanden en zijn er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. 

Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt, nadat het kabinet liet weten dat de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april.

Duidelijkheid

'Vandaag kunnen we vaststellen dat de competities niet meer op een gewenste manier kunnen worden uitgespeeld voor de start van de zomerstop. In tegenstelling tot bij de profs, bestaat er voor de amateurs ook geen scenario om de wedstrijden door te schuiven tot na de zomerstop. Door vandaag de knoop door te hakken willen we vooral iedereen duidelijkheid geven', zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee op de KNVB-site.

Financiële consequenties

De KNVB beseft dat de beslissing financiële consequenties heeft voor verenigingen. De bond laat weten er alles aan te doen om de kosten voor clubs zo laag mogelijk te houden. De resterende maandelijkse incasso's van april en mei worden niet uitgevoerd.

Eredivisie

Duidelijkheid is er nog niet voor VVV. Het is namelijk nog altijd niet bekend wat er gebeurt met het profvoetbal. Tijdens de persconferentie vanavond liet premier Mark Rutte wel weten dat het betaald voetbal onder vergunningsplichtige evenementen valt en dus tot 1 juni stil ligt. Rutte maakte ook bekend dat scholen en horecagelegenheden in ieder geval tot en met 28 april dicht blijven.