advertentie VieCuri Mooi

Scholten: alert zijn op veiligheid rond optreden Akwasi

'We denken dat het een normaal optreden is, maar gezien de landelijke aandacht zijn we wel alert', zegt burgemeester Antoin Scholten over het optreden van de rapper Akwasi op 3 juli in Venlo.

Dat optreden was woensdagavond onderwerp van gesprek in de Venlose gemeenteraad. De PVV zette vraagtekens bij de wenselijkheid daarvan. 'Deze man heeft echt gedreigd met geweld. Dat past niet in een samenleving en zeker niet in Venlo. Je moet je dan serieus de vraag stellen of je zo iemand een podium moet geven', aldus PVV-fractievoorzitter Donald Fijnje.

Grenswerk

Fijnje gaf daarbij aan dat hij begrip had voor de opstelling van poppodium Grenswerk. 'Dat boekt een artiest en houdt zich niet bezig met politiek. Maar ik had wel van een cultuurwethouder verwacht dat er stelling werd genomen', zegt Fijnje. Scholten gaf aan dat het niet aan een gemeente is om iets te vinden van de programmering van een poppodium. Laat staan dat een gemeente daarop ingrijpt. De gemeente gaat volgens Scholten wel over de openbare orde en veiligheid en die aspecten krijgen dus aandacht.  

Reuring

'De uitspraken van deze artiest hebben landelijk voor reuring gezorgd, dit is het eerste optreden van hem sinds die uitspraken', zegt Scholten. 'Dus is er overleg om te kijken of er geen probleem is met de openbare orde en de veiligheid. Daar doe ik verder geen uitspraken over, maar je moet wel alert zijn.'