advertentie

Scholieren geven kleur aan hun wijk

Meer dan duizend leerlingen van vier basisscholen in de gemeente krijgen de komende weken opdrachten om kleur te geven aan hun wijk.

Ze gaan aan de slag met het maken van een raamgedicht, een collage, een stoepkrijttekening en een bloemenbom. Via hun school krijgen de kinderen de materialen en instructies. De scholen die meedoen zijn Harlekijn, De Klingerberg, Mikado en De Toermalijn. De eerste opdracht is het raamgedicht. De opdracht is om een gedicht te schrijven en dat op een mooie manier te presenteren, zodat voorbijgangers het van buiten kunnen lezen.

Saamhorigheid

Het is de bedoeling dat leerlingen wekelijks een creatieve uitdaging hebben en tegelijk bijdragen aan de saamhorigheid en leefbaarheid in hun buurt. Het project start in de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg in Blerick en Op de Heide in Tegelen. Andere wijken die willen meedoen, kunnen zich melden via de site cultuurinvenlo.nl.

Het project is een initiatief van Cultuurimpuls Venlo in samenwerking met het Kunstencentrum Venlo, de bibliotheek, Incluzio en Venlo Partners.

advertentie

Lees ook deze artikelen