advertentie Obesitas

Scholen, horeca en sportclubs dicht vanwege corona

Alle scholen in het land gaan dicht. Ook horeca, fitnessclubs en sauna’s moeten de deuren sluiten. 

De nieuwe maatregelen gaan zondagavond vanaf 18.00 uur in en gelden tot minimaal 6 april. Ook alle eerder aangekondigde maatregelen worden verlengd tot 6 april.

Uitzondering vitale beroepen

De nieuwe maatregelen gelden ook voor kinderopvanglocaties. Hier wordt wel een uitzondering gemaakt voor kinderen van ouders met vitale beroepen. De lijst met beroepen is hier te vinden. Het gaat onder anderen omzorgprofessionals, politie en brandweer, leraren, medewerkers openbaar vervoer, ophaaldiensten van afval en journalisten. Kinderen van ouders met vitale beroepen kunnen gewoon terecht op hun reguliere opvanglocatie.

Horeca vanaf 18.00 uur dicht

Ook alle eet- en drinkgelegenheden moeten vanaf 18.00 uur vanavond de deuren sluiten. Net als fitnesscentra, sauna’s en seksclubs. Minister voor Volksgezondheid en Sport, Bruno Bruins, riep ook op gepaste afstand van elkaar te houden de komende weken. Een veilige afstand is anderhalve meter. 

Ook kondigde de minister aan dat er in Brabant onderzoek plaatsvindt naar het besmettingsrisico onder jongeren. De resultaten daarvan zijn leidend voor het nemen van volgende stappen.

Niet hamsteren

Minister Bruins deed ook een klemmend beroep: ‘Ga niet hamsteren. Dit veroorzaakt problemen voor supermarkten en het is niet nodig.’

Bruins hield de persconferentie samen met onderwijsminister Arie Slob. Ze kondigden aan dat er ook maatregelen op komst zijn om ondernemers tegemoet te komen. Hoe die eruit gaat zien is nog niet bekend. Minister-president Mark Rutte spreekt morgenavond om 19.00 uur het land toe.