advertentie

Schilder betaalt kunstboek met 50 schilderijen

De Venlose kunstschilder Gies Backes maakt vijftig unieke schilderijen om een kunstboek te financieren. Het boek moet een overzicht laten zien van zijn schilderijen.

Crowdfunding
Initiatiefnemers Galerie Wilms en Gies Backes wilden het boek financieren door middel van crowdfunding. Om donateurs over de streep te trekken zijn de vijftig unieke werken gemaakt. Die zijn voor 250 euro te koop. Kopers krijgen naast het werk een speciale genummerde editie van het kunstboek en een cd met een nieuw nummer van Peter Beeker.

Nominatie kunstprijs
Vanaf 2000 werkt Gies Backes (1977) als kunstenaar. Zijn werk zit onder meer in de kunstcollectie van Van Bommel van Dam. Ook maakte hij grote muurschilderingen bij De Picardie en bij het kapelletje van Genooi. Zijn werk valt ook nationaal op. Hij werd al tweemaal genomineerd voor de Koninklijke prijs voor vrije schilderkunst

Aftrap
De aftrap van de crowdfundingsactie en de verkoop van de eerste dertig schilderijen vindt vanavond plaats bij Galerie Wilms. Backes wordt daar geïnterviewd door Frans Polux en Peter Beeker speelt het lied dat hij voor het boek gemaakt heeft. Ook is er een expositie van zijn werk.

advertentie

Lees ook deze artikelen