advertentie Blauwwater Header

Ruime opbrengst voor flessenactie Klein Zwitserland

De 13-jarige Rafke Wijnhoven uit Meerlo heeft met het inzamelen van statiegeldflessen 375,95 euro opgehaald voor speeltuin Klein Zwitserland. Haar ouders vulden het bedrag aan tot 400 euro.

Rafke kwam in actie toen ze hoorde dat het park door vernielingen later open kon gaan. Dat de speeltuin door vandalen werd vernield deed haar pijn. Toen ze jonger was kwam ze vaak bij Klein Zwitserland. Ook heeft haar overgrootvader Pierre Op het Veld uit Tegelen nog speeltoestellen gebouwd bij de oprichting van de speeltuin. Reden voor Rafke om geld in te zamelen voor het park.

Vereerd

Waar het geld naar toe gaat is nog niet bekend. ‘Wij zijn zeer vereerd met deze geweldig actie van Rafke. Wij zullen samen met haar  gaan bekijken hoe we dit bedrag op de juiste manier kunnen besteden.’ aldus Niels Groot, woordvoerder van Speelpark Klein Zwitserland.

Stabiele toekomst

Met dit geld kan speeltuin Klein Zwitserland verder bouwen aan een stabiele toekomst. De speeltuin is sinds 1 juli weer open. Want ondanks de tegenslagen die het park de afgelopen tijd gekregen heeft, blijven de bezoekers komen. En dat geeft vertrouwen voor de levensvatbaarheid van het speelpark in Tegelen, aldus de Groot.