advertentie

Ruim 22 miljoen voor Venlose Brightlands Campus

De Brightlands Campus Greenport Venlo wordt uitgebreid met twee nieuwe gebouwen. De provincie en de gemeente investeren samen ongeveer 22 miljoen euro.

De Venlose campus krijgt een Bright House en een Bright Village. Die nieuwe gebouwen zijn bedoeld voor start-ups, ondernemers, kennisinstellingen en onderzoeksinstituten die zich op de campus willen vestigen of willen uitbreiden. De uitbreiding van de Brightlands Campus is nodig omdat Villa Flora en de Innovatoren nagenoeg vol zijn.

Vliegwiel

De Provincie Limburg levert de grootste bijdrage: 17,6 miljoen euro. De gemeente Venlo draagt 4,4 miljoen bij aan de ontwikkeling. 'De campus gaat ook in de toekomst het verdere vliegwiel zijn voor alle innovaties op het gebied van gezond leven, bewuste voeding en onze circulaire economie en is daarmee van ongekend belang voor onze regio en daarmee ook voor Limburg', zegt wethouder Erwin Boom.

Kopie

Het Bright House telt vijf lagen en is een kopie van de twee Bright Houses die in het voorjaar in gebruik zijn genomen op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. Door die gebouwen te kopiëren zijn de kosten lager, is er minder kans op fouten en kan de bouw sneller plaatsvinden. Het gebouw wordt eind 2020 of begin 2021 opgeleverd. Het Bright Village bestaat uit een aantal paviljoens van in totaal 1.100 vierkante meter en kan medio 2020 worden opgeleverd. Hier kunnen ondernemers terecht die later doorstromen naar andere plekken op de campus.

Op dit moment zijn er op de Venlose campus zestig organisaties en zestien R&D-faciliteiten gevestigd. Er werken ruim 650 mensen. Door de nieuwe gebouwen moet er ruim 8.600 vierkante meter vloeroppervlakte worden toegevoegd aan de huidige 13.600 vierkante meter.