advertentie Viecuri Mooi

Roel Janssen voorlopig uitgeschakeld

VVV moet het de komende weken doen zonder linksback Roel Janssen. De Venlonaar zit niet alleen een schorsing uit, hij kampt ook met een flinke blessure aan zijn knie.

Scheurtje meniscus

Janssen moest in de laatste wedstrijd tegen Fortuna Sittard al vroeg geblesseerd het veld verlaten. Na onderzoek blijkt hij een scheurtje in de meniscus en buitenste knieband te hebben. ‘Over een aantal weken wordt de blessure opnieuw bekeken maar de verwachting is dat hij de komende weken niet inzetbaar is’, zegt trainer Maurice Steijn in VVV TV.

Janssen zou de komende twee wedstrijden sowieso missen vanwege een schorsing na zijn rode kaart voor een overtreding in de wedstrijd tegen FC Emmen. Omdat VVV in beroep ging tegen de straf kon de linksback toch spelen tegen zijn oude club Fortuna Sittard. Vorige week bleek dat zijn straf bleef staan.

VVV mist achterin ook nog steeds Tristan Dekker door een blessure. De rechtsback is vier weken geleden geopereerd aan zijn lies. Volgens Steijn is hij op de weg terug maar zal waarschijnlijk pas na de winterstop weer inzetbaar zijn.

Veranderagenda Eredivisie

In VVV TV kijken we donderdagavond vooruit op de wedstrijd tegen AZ, aanstaande zondag. Directeur Marco Bogers reageert op de veranderagenda van de Eredivisie en Evert Linthorst op zijn eerste contract.