advertentie Viecuri Mooi

Reünie VVV-team 1976 bij boekpresentatie

Het boek De voetbaldroomzomer van FC VVV in 1976 werd gisteren gepresenteerd. Dat gebeurde in het bijzijn van nagenoeg de voltallige staf en selectie van toen.

Voor sommigen van hen was het tientallen jaren geleden dat ze elkaar gezien hebben. En dus was het niet alleen een boekpresentatie, maar ook een reünie van een team dat in de zomer van 1976 het ene na het andere hoogtepunt meemaakte. 'Zover als ik weet is het na mijn afscheid nog nooit voorgekomen', zegt Jacques Hermans. 

Gebroken neus

De ene na de andere anekdote of herinnering werd opgehaald bij de presentatie in stadion De Koel. Zoals Mikan Jovanovic, de spits die zeer geliefd was bij het publiek en de 2-0 scoorde in het promotieduel tegen Wageningen. 'Dat kan ik nooit vergeten. Mooier kan het niet.' Gerrit Kramer en Jochen Vieten halen 'pijnlijke' herinneringen op aan het duel tegen PSV. 'Gebroken neus', zegt Kramer, kijkend naar een foto in het boek. Vieten: 'Ja, ik ook. Jij en ik, maar jij had ook een hersenschudding', zegt de Duitse oud-keeper tegen Kramer. Die vult op zijn beurt aan: 'Hersenschudding, gebroken neus, scheur boven mijn oog. Ik ben toen nog door Jeu Sprengers weggebracht.'