advertentie

Ravage is enorm bij restaurants aan Maasboulevard

De schade die de Maas heeft aangericht bij de restaurants op de Maasboulevard is enorm. Vanochtend konden de eigenaren hun zaak in en kon het opruimen beginnen.

De Maas daalde in Venlo vanochtend tot onder 15 boven NAP, de stand waarbij het water de restaurants bereikt. En dus was het tijd om de schade op te nemen. Hoewel hij al wist dat er veel kapot zou zijn, viel het toch niet mee toen Koert van den Heuvel, eigenaar van De Werf, zijn zaak betrad. Alles wat binnen stond kan als verloren worden beschouwd.

Steun

'Alles is ontzet, alles is kapot, alles heeft tot aan het dak onder wat gestaan', zegt Van den Heuvel. De vele berichten met steunbetuigingen doen hem goed en na enige twijfel heeft hij ook besloten open te staan voor hulp via een doneeractie die vrijdag spontaan werd opgestart. Dat zou op termijn moeten zorgen voor een nieuwe start. Maar zover is het nu nog lang niet. 'Al het geld dat we hadden gespaard door de jaren heen zit in corona, dus op dit moment is er gewoon niks meer. Ik weet het even niet meer.'