advertentie

Raadslid Oruç in hoger beroep tegen veroordeling

Raadslid Ali Oruç gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor hypotheekfraude, zo laat hij aan Omroep Venlo weten. Oruç werd eind vorige maand door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke celstraf.

Oruç stond terecht op verdenking van witwassen en hypotheekfraude. Voor dat eerste feit werd hij vrijgesproken. 'Hoewel de uitkomst van het vonnis van de rechtbank - volledige vrijspraak van witwassen – natuurlijk met tevredenheid is ontvangen, heb ik in overleg met mijn advocaat toch besloten in hoger beroep te gaan', laat Oruç weten.  

Feiten boven water

Oruç zegt dat hij en zijn advocaat zich in de procedure vooral hebben gericht op de verdenking van witwassen. In het hoger beroep zal met name de ten laste gelegde hypotheekfraude aan bod komen, ondanks het feit dat het gaat om een zaak die inmiddels veertien jaar oud is. 'Hoewel die feiten natuurlijk enorm gedateerd zijn moet het mogelijk zijn ook daar de juiste feiten boven water te krijgen en ook daarvan vrijgesproken worden', aldus Oruç.