advertentie

Raadslid Ali Oruç keert terug in gemeenteraad

Na zestien weken gaat Ali Oruç weer aan het werk als gemeenteraadslid. Hij gaat door als eenmansfractie.

Breuk

Ali Oruç raakte vorig jaar in opspraak toen De Limburger onderzoek deed naar zijn panden. Dat leidde tot een breuk met de fractie van EENLokaal. Het raadslid kocht goedkope panden op om die te verbouwen en vervolgens kamers of appartementen te verhuren. Daarbij zou hij zich niet altijd aan de regels houden. Er zouden onder andere meer mensen in woningen verblijven dan toegestaan. Oruç heeft altijd gezegd dat hij problemen in zijn panden steeds meteen heeft opgelost.

Onderzoek

Het Openbaar Ministerie heeft de zaak in onderzoek, maar heeft het raadslid nog altijd geen dagvaarding gestuurd. Ali Oruç zegt dat hij niemand deze onzekere situatie gunt: 'Maar je moet het OM ook de tijd geven om het werk goed te doen. Ik hoop op een goede afloop.' Daaraan voegt hij toe dat we in een rechtsstaat leven en je pas schuldig bent als de rechter je veroordeelt.

Terugkeer

Vanaf volgende maand neemt Oruç zijn zetel in de gemeenteraad weer in. Hij roept mensen die met hun kennis en kunde een bijdrage willen leveren op om contact met hem op te nemen.

advertentie

Lees ook deze artikelen