advertentie

Raad vergadert te lang, nog even geen prijsvraag voor museum

Wethouder Sjors Peeters (50Plus, Erfgoed) maakte burgers tijdens een informatieavond vorige week nog enthousiast voor een prijsvraag voor het voormalig Museum van Bommel van Dam. Dat was buiten de gemeenteraad gerekend. 

De Venlose politiek mocht woensdagavond haar mening geven over het voornemen van het college om een prijsvraag uit te schrijven voor het voormalige museumpand. Burgers worden daarin uitgedaagd met concrete plannen voor een nieuwe invulling van het gebouw te komen. 

Middernacht

Zover kwam het dus niet. Het was al na twaalf uur toen agandapunt twee was afgehandeld. De gemeenteraad had tot die tijd de handen vol gehad met de voorbereiding op de begroting en de voorgestelde opknapbeurt voor het woonwagenkamp aan de Venlose Kaldenkerkerweg. Het voorstel voor de prijsvraag was geen officieel raadsvoorstel waarover een besluit moest worden genomen, maar behoorde tot de agendapunten waarover de raad alleen een mening mocht geven. Daarvan stonden er na middernacht nog zes op de agenda. De raad besloot vervolgens die stuk voor stuk door te schuiven naar de vergadering die halverwege juni op de agenda staat. Daarop reageerde Peeters dat hij burgers dan wel moeten laten weten dat de prijsvraag nog even wordt uitgesteld.  

 

advertentie

Lees ook deze artikelen