advertentie

Raad roept burgemeester op matje over giftreinen

De gemeenteraad roept burgemeester Antoin Scholten op het matje in een interpellatiedebat over de overschrijdingen van de aantallen giftreinen die door Venlo rijden. 

Coalitiepartijen EENLokaal en SP hadden dat debat aangevraagd en dat staat gepland voor 23 oktober. Dat is twee weken na de bijeenkomst met ProRail, die aankomende donderdag plaatsvindt. De spoorbeheerder komt tekst en uitleg geven aan raadsleden en burgers van Venlo over de veiligheid op het spoor. Uit onderzoek van Omroep Venlo bleek dat het aantal goederentreinen met gevaarlijke stoffen dat door Venlo rijdt zes keer hoger is dan toegestaan. 


Eind juli botsten er twee goederentreinen op elkaar op het rangeerterrein in Venlo. Verder legde Omroep Venlo bloot hoe het gesteld is met de veiligheid op het spoor. Tien van de 24 sporen blijken geen centraal beveiligingssysteem te hebben en op zo'n spoor vond de botsing plaats. Bovendien blijven er treinen onder de radar.

'Gesprek met ProRail niet de oplossing'

SP-fractievoorzitter Angelique Weingarten zei eerder in Nedinscoplein al dat de bijeenkomst met ProRail niet de oplossing is. Zij wil juist de burgemeester aan de tand voelen over de kwestie en krijgt die kans nu. 

advertentie

Lees ook deze artikelen