PSV bezorgt VVV tiende nederlaag op rij

VVV heeft vanmiddag tegen PSV een tamelijk kansloze nederlaag geleden. In De Koel werd het 0-2 voor de Eindhovenaren.

Trainer Jos Luhukay koos tegen PSV voor vijf verdedigers en twee mensen kort voor de laatste linie, om het centrum zo goed mogelijk dicht te houden. Toch ging het binnen een kwartier mis, toen Gakpo na een hakje van Malen vrij kon doorlopen en de bal beheerst in de hoek schoot: 0-1. PSV was ook daarna de ploeg met het meeste balbezit, zonder veel gevaarlijk te worden. VVV kwam er een paar keer uit, maar ook dat leidde niet tot grote kansen.

Schorsing Giakoumakis

Na de pauze beslisten de bezoekers het duel wederom net binnen het kwartier. Op aangeven van Dumfries kon Malen randje buitenspel binnentikken. Grensrechter en VAR concludeerden dat de spits achter de bal bleef. In het restant van de wedstrijd miste PSV nog een aantal goede kansen op een grotere uitslag. Bij VVV pakte topscorer Georgios Giakoumakis uit frustratie een gele kaart. Hij is daardoor geschorst voor het duel tegen Sparta over twee weken. 

Strijd onderin

De tiende competitienederlaag op rij vergroot de zorgen bij VVV. De Venlonaren staan nog altijd zestiende, met even veel punten maar een beduidend slechter doelsaldo dan Willem II. De nummer zeventien FC Emmen is VVV tot op een punt genaderd. Emmen won zaterdagavond op bezoek bij Fortuna Sittard en is nu zeven wedstrijden ongeslagen. De laatste speelronde staat VVV-FC Emmen op het programma.