advertentie

Provincie: Trappistenklooser kan niet zomaar verkocht worden

Het voormalige Trappistenklooster in Tegelen mag door woongemeenschap Emmaus Feniks niet zomaar worden verkocht. De provincie moet daar eerst toestemming voor geven, schrijft het College van Gedeputeerde Staten. 

Het bestuur van Limburg reageert daarmee op vragen van het Venlose VVD-statenlid Leon Bastiaans. Die zette eerder vraagtekens bij de voorgenomen verkoop van het klooster door Emmaus Feniks. De maatschappelijke organisatie had vorig jaar immers nog een provinciale subsidie ontvangen van vijf ton voor het opknappen van het monumentale gebouw.

Arbeidsmigranten

Aan die provinciale subsidie hingen echter ook voorwaarden. Zo mag een partij die een provinciale subsidie hoger dan 250.000 euro heeft gekregen een gebouw niet zonder toestemming van de provincie verkopen of verhuren. 'Wij verwachten derhalve nog een daarop betrekking hebbend verzoek, op het moment dat de eventuele verkoopplannen voldoende concreet zijn', schrijft het provinciebestuur in de schriftelijke beantwoording van de vragen.

Emmaus Feniks maakte vorige maand bekend het klooster te willen verkopen aan een partij die in het complex arbeidsmigranten wil huisvesten. Emmaus Feniks zou na verkoop als huurder gebruik blijven maken van het voormalige klooster.

advertentie

Lees ook deze artikelen