advertentie

Prix d'Orange voor jongeren van de Passiespelen

De Prix d'Orange wordt zaterdag uitgereikt aan de Passiespelen en in het bijzonder aan de jongeren die deze zomer betrokken zijn bij de voorstellingen. Het gaat dan ook om een stimuleringsprijs voor jong aanstormend talent.

Vernieuwing

De Prix d'Orange is een prijs van Sociëteit Prins van Oranje en bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 750 euro. Het succes van de Passiespelen ligt volgens de sociëteit in vernieuwing. Daardoor zijn de Passiespelen tegelijkertijd tijdloos en eigentijds. 'Bijzonder is het dat ook jongeren zich ermee verbonden voelen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, wordt vaak gezegd en in dit geval is het zeker waar. De deelname van de jongste generatie geeft de Passiespelen elan en toekomstperspectief', schrijven de initiatiefnemers van de Prix d'Orange.

Eerdere winnaars

De prijs wordt voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Annemarieke Leurs, Nienke Nasserian en de Herfshane. Sociëteit Prins van Oranje hoopt dat de prijs een stimulans is voor jongeren om zich te ontwikkelen en de lokale cultuur te verrijken.