advertentie Viecuri Mooi

Praxis Venlo sluit eind dit jaar de deuren

Praxis Venlo gaat eind 2020 na ruim veertig jaar weg uit Venlo. In 1978 opende de eerste vestiging van de bouwmarkt op Trefcenter in Venlo. 

Op de eigen Facebookpagina deelt Praxis Venlo het nieuws. 'We zullen de winkel uiterlijk eind december 2020 sluiten', zo staat in het bericht. 'Tot de sluiting zijn klanten natuurlijk van harte welkom en staat het team Praxis Venlo vol enthousiasme klaar om ze te adviseren en helpen bij hun klus. Ook na de sluiting kunnen klanten bij Praxis terecht. De teams van de omliggende winkels, zoals Praxis Venray en Praxis Roermond, heten klanten van harte welkom.

Concurrent

Sinds juli 2018 heeft de Praxis er op steenworp afstand een grote concurrent bij: Bauhaus. De Venlose vestiging van die bouwmarkt zit gevestigd aan de Laurens Janszoon Costerstraat, aan de achterkant van Praxis.

Bestaansrecht

In het bericht op Facebook, dat namens het hoofdkantoor van Praxis is gepubliceerd, wordt er verwezen naar het eigen bestaansrecht van de Venlose vestiging: 'Als Praxis zijn we altijd aan het kijken naar kansen en de beste opties voor onze winkels en medewerkers. Zo vinden we mooie locaties voor nieuwe projecten maar zullen we tegelijkertijd ook soms de moeilijke beslissing moeten nemen dat bestaande locaties niet dat resultaat leveren om voor lange termijn bestaansrecht te hebben. Dat is helaas nu het geval bij Praxis Venlo, de allereerste Praxis-winkel in Nederland.'

Het is nog niet duidelijk wat er in het pand komt zodra Praxis vertrekt. Paul Berden van de winkeliersvereniging Trefcenter zegt 'verrast' te zijn door het vertrek. 'We wisten dat er misschien sprake was dat Praxis een kleiner onderkomen zou willen, maar dit komt als een verrassing.'