advertentie Miso Oriental Header

Potentiële kopers snuffelen al rond op kazerneterrein

Een dag nadat de gemeenteraad van Venlo zich sterk maakte voor behoud van cultuurhistorie op het kazerneterrein, hoorden de vrijwilligers van het bezoekerscentrum op het terrein dat potentiële kopers langskwamen om alvast rond te kijken in het gebouw. En dat baart zorgen.

De vrijwilligers van Ons Fort werken al drie jaar aan het zichtbaar maken van de cultuurhistorie van het kazerneterrein. Daarvoor kregen ze van de gemeenteraad een van de monumentale kazernegebouwen toegewezen, waarin ze een bezoekerscentrum vestigden. 'Maar de vraag is nu: voor hoe lang nog?', zegt voorzitter Corina Brouwers van Ons Fort.

Snel

De gemeente Venlo laat weten dat van verkoop van panden geen sprake is zolang de nieuwe plannen voor het terrein nog niet door de gementeraad zijn vastgesteld. En de gemeenteraad heeft grote twijfels over die plannen zo bleek vorige week. 'Momenteel worden geïnteresseerden in de gelegenheid gesteld alle panden op het terrein te bekijken', aldus een woordvoerder van de gemeente. Maar die mededeling stelt de mensen van Ons Fort allerminst gerust. 'We zitten al drie jaar in dit gebouw en hebben in al die tijd nog nooit een kijker gehad. Een dag nadat de gemeenteraad voor het eerst over de nieuwe plannen voor het terrein had gesproken, kregen we van de gemeente te horen dat er twee potentiële kopers kwamen kijken. Het gaat nu wel allemaal heel snel', zegt Brouwers.

Cultuurhistorie

Ons Fort blijft het liefst zitten op de huidige locatie. Het is de plek waar de vrijwilligers al drie jaar lang mensen ontvangen en waar een groot deel van de archeologische vondsten op het kazerneterrein te zien zijn. 'Dat we ons werk om het zichtbaar maken van de cultuurhistorie van dit terrein blijven voortzetten, staat voor ons vast. We hopen dat we dat mogen blijven doen en het liefst op de huidige locatie', zegt Brouwers. 'Is dat geen optie gaan we met de gemeente in gesprek over een andere ruimte op dit terrein.'