advertentie

Posteractie voor coronahulp verprutst door slechte bezorging

Slechts een fractie van de huishoudens in de gemeente Venlo heeft de poster ontvangen, waarmee kan worden aangegeven of iemand hulp nodig heeft of juist hulp kan bieden in tijden van corona. Die poster zou huis aan huis worden verspreid.

De posters met een rode kant (hulp nodig) en een groene kant (hulp geboden) zouden twee weken geleden worden bezorgd in de gemeente. Er werden er 40.000 gedrukt, 34.000 voor bezorging en 6.000 voor in supermarkten waar mensen ze konden meenemen. De achterliggende gedachte was dat er in deze tijd mensen zijn die hulp kunnen gebruiken en mensen die willen helpen, maar dat ze het vaak niet van elkaar weten.

Samenwerking

'Een mooie samenwerking', zegt Bart Kuntzelaers van de initiatiefgroep. Het idee kwam overwaaien uit Groningen en werd in Venlo opgepakt door Humanitas Noord-Limburg, Stichting Groen Licht NML en Eén tegen Eenzaamheid Venlo. Ook de gemeente Venlo en Incluzio ondersteunden de actie. Alles ging goed, tot de posters verspreid moesten worden. 'Mijn indruk is dat maar een fractie van de huishoudens de poster daadwerkelijk gekregen heeft', aldus Kuntzelaers.

Momentum voorbij

De verspreiding was in handen van een externe partij van buiten Venlo, die Kuntzelaers niet bij naam wil noemen. 'We hebben gereclameerd en er is toen ook actie ondernomen, maar dat heeft alsnog weinig opgeleverd. We zullen nog stappen ondernemen, alleen het momentum is nu een beetje voorbij. Zonde, want het was een mooi initiatief. Ik denk nu: hadden we de opdracht maar lokaal kunnen wegzetten, dan was dit niet gebeurd. Maar dat kon niet, daarvoor was er te weinig capaciteit.'

Omroep Venlo maakte twee weken geleden een reportage over de posteractie.

advertentie

Lees ook deze artikelen