advertentie Viecuri Mooi

Politie Limburg

Politie pakt scooterrijder die op agent inreed

De politie heeft maandag een scooterrijder opgepakt die de laatste weken politiepatrouilles uitdaagde en met wilde achtervolgingen voor gevaarlijke situaties zorgde. Hij verwondde daarbij ook twee agenten.

De man reed in het donker gekleed op een zwarte scooter zonder kentekenplaten en zocht de confrontatie met de politie. Hij lokte achtervolgingen uit en streamde die vermoedelijk live op sociale media. Afgelopen zaterdag waren er meerdere achtervolgingen. Tijdens een van deze achtervolgingen reed de scooterrijder in op een politieman die daarbij gewond raakte aan zijn been. De scooterrijder wist te ontkomen. De politieman heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Overmeesterd

Ook maandag zocht de man de politie weer op. Dit keer konden agenten snel uit de politieauto stappen. De scooterrijder werd door twee agenten vastgepakt en gesommeerd te blijven staan. Hij gaf echter vol gas en sleurde de collega’s ongeveer twaalf meter mee, meldt de politie op Facebook. Hierbij raakte een agent gewond aan zijn hand. Uiteindelijk werd de scooterrijder toch overmeesterd en aangehouden.

De man zit vast. Hij wordt verdacht van twee pogingen tot zware mishandeling en diverse verkeersovertredingen. De politie onderzoekt of de scooter mogelijk van diefstal afkomstig is. Uit onderzoek is gebleken dat de scooter een motorblok had van 125 cc en ongeveer 95 kilometer per uur kon rijden.