Politie deelde in jaar tijd bijna 700 coronaboetes uit

De politie heeft in de gemeente Venlo afgelopen jaar 697 coronaboetes uitgedeeld. De meeste boetes (401) werden uitgeschreven vanwege overtreding van de avondklok.

Noodverordening

Dat blijkt uit cijfers over periode van maart 2020 tot en met maart 2021. Nog eens 260 bekeuringen gingen naar mensen die zich niet hielden aan de noodverordening. De politie gaf veel minder boetes vanwege het niet houden van afstand (27), het negeren van het verbod op groepsvorming (8) en het negeren van het alcoholverbod (1). In de gemeente Venlo kreeg niemand een bekeuring van de politie vanwege het niet dragen van een mondkapje.

Landelijk schreef de politie in een jaar tijd 112.975 coronabekeuringen uit. Ook daar is het grootste deel van de bekeuringen uitgedeeld vanwege overtreding van de avondklok.

Handhavers gemeente

De handhavers van de gemeente Venlo deelden in dezelfde periode nog eens zo'n 180 boetes uit vanwege het overtreden van de noodverordening of de tijdelijke coronawet. Ongeveer net zoveel mensen kregen een waarschuwing van een handhaver.