advertentie VieCuri Mooi

Foto: Jagersrust

Politie controleert extra op afvaldumpingen in de natuur

De politie gaat komende tijd extra controleren op afvaldumping in de natuur. Dat melden meerdere wijkteams van de politie in Venlo.

Handhavers

De laatste tijd komen er meer meldingen binnen van afvaldumpingen. Een woordvoerder van de gemeente liet begin deze maand weten dat handhavers proberen te achterhalen wie het afval heeft gedumpt. Dat blijkt in de meeste gevallen echter onmogelijk.

Ook de politie gaat nu dus meer controleren op dumpingen in het buitengebied. Mensen die worden betrapt krijgen een hoge boete en mogen hun troep zelf weer opruimen.

Milieustation

Sinds de uitbraak van het coronavirus mogen er nog maar vijf voertuigen tegelijk het terrein op bij het milieustation. Dit zorgt voor lange wachttijden. Het vermoeden is dat dit heeft gezorgd voor de toename in het aantal dumpingen. Het Venlose stadsbestuur beslist vandaag of het goedkoper wordt om grofvuil thuis te laten ophalen. Burgemeester Antoin Scholten liet al weten daar geen voorstander van te zijn, omdat mensen dan worden beloond voor fout gedrag.