advertentie

Poederbrief was gevuld met onschadelijke stof

De poederbrief die maandagmiddag in een appartementencomplex in Venlo-Zuid werd aangetroffen, bevatte volgens de politie een onschadelijke stof.

Er waren zes personen in aanraking geweest met de stof, die in de hal terecht was gekomen. Het ging om de vrouw die de brief had aangetroffen en vijf andere bewoners van het complex aan de Wilhelmina Druckerstraat. De politie en brandweer rukten rond vijf uur uit met groot materieel. De straat werd afgezet en er ging een adviseur gevaarlijke stoffen en een explosievenexpert van de politie ter plekke. Bewoners werd verzocht binnen te blijven.

Ontsmet

De bewoners die met het poeder in aanraking waren gekomen, werden in een ontsmettingsunit van de brandweer ontsmet. Er is niemand gewond geraakt en niemand heeft klachten aan het inhaleren van het poeder overgehouden. Later op de avond werd op basis van onderzoek door een speciaal team van de politie bekend dat het om een onschadelijke stof ging. Daarna werd het gebied weer vrijgegeven.  De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding en toedracht van dit incident.