advertentie Miso Oriental Header

Podcast De Laatste Dans nummer 1 in hitlijst iTunes

De podcast De Laatste Dans van Frans Pollux staat op nummer 1 in de hitlijst van iTunes in Nederland. De podcast is meer dan 30.000 keer beluisterd sinds de eerste delen afgelopen vrijdag online kwamen.

In de NTR-podcast duikt Frans Pollux in het verhaal van Uwe, een Duitser die lang in Roermond woonde. In 2013 kondigde Uwe aan ongeneeslijk ziek te zijn en te vertrekken, om de laatste periode van zijn leven op Gran Canaria door te brengen. Maar zeven jaar later wijst alles erop dat Uwe nog leeft en dat het verhaal dat hij vertelde aan zijn beste vrienden niet klopt.

Nieuwe montage

De eerste vier delen van de zevendelige serie staan sinds vrijdag online. Komende vrijdag volgen deel vijf en zes. Frans Pollux is op dit moment bezig met een nieuwe montage van het laatste deel. 'Sinds de aankondiging van de podcast is mijn onderzoek in een stroomversnelling gekomen. Sterker nog: ik ben de slotaflevering opnieuw aan het maken, met nieuwe opnames', zegt Pollux. 'Er blijken mensen te zijn die meer weten, veel meer. En die nu willen praten. Heel spannend.'