advertentie Obesitas

Plofkraak Keulsepoort: geen gewonden, meerdere daders

De omgeving van de Keulsepoort in Venlo is afgezet in verband met een plofkraak bij de ABN Amro Bank.

Even na 3.30 uur klonk er in Venlo een harde knal. Omwonenden spreken van twee knallen. Bij de plofkraak is niemand gewond geraakt. Het is onbekend wat de daders hebben buitgemaakt.

Evacuatie

In het pand zijn naast de bank ook appartementen gevestigd, waar studenten en starters wonen. De bewoners van die appartementen zijn geëvacueerd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is opgeroepen om te onderzoeken of er nog explosief materiaal aanwezig is bij de pinautomaat.

Ook woningen in de directe omgeving worden uit voorzorg ontruimd, totdat duidelijk is dat de situatie veilig is. Gasten in het naastgelegen hotel American zijn elders opgevangen. De verwachting is dat de omgeving van de bank de komende uren afgezet blijft.

Twee personen

De politie laat weten dat er gezocht wordt naar meerdere daders. Daarbij wordt ook een helikopter ingezet. Volgens een ooggetuige zouden twee personen na de plofkraak op een scooter zijn gevlucht via de Spoorstraat en de Dominicanenstraat. Ze droegen zwarte kleding, ook het voertuig was zwart.

Schade

Er zitten twee pinautomaten in de gevel van het gebouw, dat flinke schade heeft opgelopen bij de kraak. Ook in de omgeving is er schade. Zo liggen bij de ramen eruit bij het oude postkantoor, het nieuwe onderkomen van Museum van Bommel van Dam.

De politie is op zoek naar getuigen. Die kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.