advertentie VieCuri Mooi

Playmakers helpen jeugdtrainers bij Sportclub Irene

Bij Sportclub Irene loopt een proef met playmakers, die jeugdtrainers ondersteunen. Het gaat om pedagogisch medewerkers van Assist Jeugdwerk.

Met name bij grote sportverenigingen lopen mensen rond met verschillende leefstijlen, overtuigingen en achtergronden. Dit vraagt vaak meer van een jeugdtrainer dan alleen pionnen uitzetten. De trainers zijn als het ware morele leiders en de playmaker (ook player assist genoemd) helpt ze om die rol in te vullen.

Gemeenschap

Said Sarkaya is al een jaar of tien jeugdwerker. Waar hij normaal werkt in de wijken, loopt hij nu rond bij Sportclub Irene. 'Zo'n club is een kleine gemeenschap, met veel verschillende nationaliteiten. Wat dat betreft is het niet anders dan een wijk en is het aan ons om mensen op een veilige manier in die gemeenschap te laten landen', zegt Sarkaya.

Zichtbaar

De proef loopt bij de teams waarin kinderen tussen de 11 en 15 jaar zitten. Twee jeugdwerkers lopen mee bij trainingen en wedstrijden van Irene. De playmakers willen zichtbaar zijn en spelen vooral een preventieve rol.

Het programma Met het oog op Venlo besteedde dinsdagavond aandacht aan de playmakers bij Sportclub Irene.