advertentie

Plan voor zestig studentenwoningen in voormalige stadswinkel

Projectontwikkelaar Lebe heeft plannen voor zestig studentenwoningen in de voormalige stadswinkel aan de Prinsessesingel.

De plannen bevinden zich nog in de ontwerpfase. Lebe heeft het pand kort geleden gekocht en wil er behalve appartementen ook een eigen studentenservicepunt realiseren. Studenten kunnen daar terecht voor zaken als een fiets of bankrekening. Die diensten biedt Checkpoint Venlo ook al aan in Venlo. 'Maar wij willen de studenten die in onze panden wonen een uitgebreider pakket aanbieden', zegt Don Leeuw van Lebe.

Student aan baan helpen

Zo wil Leeuw de studenten na de studie behouden voor Venlo door ze nadrukkelijk te helpen op weg naar een baan. Leeuw: 'We hebben contacten in het bedrijfsleven waar de student veel aan kan hebben.'

Aan het spoor

Om de plannen te kunnen realiseren moet Lebe eerst nog een verzoek indienen om de bestemming van het pand te veranderen van kantoor naar wonen en een aantal vergunningen aanvragen. Eén daarvan is een ontheffing om woningen te mogen realiseren zo dicht bij het spoor. Slechts het fietspad naar de fietsersbrug scheidt het spoor van de voormalige stadswinkel.

Lebe heeft al studentencomplexen aan de Dr. Blumenkampstraat en de Spoorstraat. 

advertentie

Lees ook deze artikelen