advertentie

Pinautomaat keert terug aan Keulsepoort

Er komt een pinautomaat terug bij de ABN Amro bank aan de Keulsepoort. Op die plek werd de pinautomaat anderhalve maand geleden opgeblazen.

Dat laat een woordvoerder van ABN Amro weten. Wanneer de automaat terugkeert, is nog niet bekend. In de tussentijd kunnen klanten gebruik maken van de tijdelijke kiosk met een geldautomaat die binnen in het bankgebouw staat. 

Plofkraak

Anderhalve maand geleden was de automaat aan de Keulsepoort doelwit van een plofkraak. Bewoners van het appartementencomplex boven de bank en gasten van het naastgelegen hotel werden van hun bed gelicht omdat er mogelijk nog explosieven aanwezig waren. Zij konden in de loop van de dag terug.


De woordvoerder laat ook weten dat het hoogstwaarschijnlijk een eigen ABN-pinautomaat is die terugkeert. Dat is opvallend aangezien de geldautomaten van de grote banken langzaamaan verdwijnen uit het straatbeeld en plaats maken voor de gele Geldmaat. Aan het Gelreplein en op de Vinckenhofstraat in Venlo zijn de oude bank-automaten inmiddels al vervangen door een Geldmaat. Op de Glazenapstraat in Tegelen moet die verandering deze maand nog plaatsvinden. 'Ga er maar vanuit dat er een ABN-automaat terugkeert', zegt de woordvoerder. 

Er zijn nog altijd geen aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de plofkraak. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen.

advertentie

Lees ook deze artikelen