Janneke Michels

Sjraar Peetjens op nummer 1 in Top 555

De dood van Sjraar Peetjens heeft veel stemmers op de Vastelaoves Top 555 aangezet om te stemmen op zijn liedjes. De klassieker Minsekinder, waat ein maedje staat dit jaar op nummer 1.

Sjiengeleboem

In het kielzog van de door Peetjens vertolkte Boermans-klassieker uit 1957 is een nog ouder nummer op de tweede plek beland: Sjiengeleboem van Felix Peters uit 1950 stond in 2016 en 2017 op de eerste plek. De top vijf werd vanavond bekendgemaakt in Nedinscoplein.

Overleden vastelaovescoryfee

In een voorlopige tussenstand ging het nummer Nao ‘t zuuje van Lex Uiting nog aan kop. De dood van Peetjens heeft echter gezorgd voor een kentering. Het leedje van Uiting staat nu derde.

 

Ook vorig jaar leek Nao ‘t zuuje lange tijd eerste te worden. Het nummer raakte onder meer populair door  de succesvolle gelijknamige documentaire. Ook toen zorgde het overlijden van een vastelaovescoryfee voor een andere eindstand. Wiel Vestjens’ As de sterre dao baove straole eindigde vorig jaar op 1. Dit jaar is dat nummer nog altijd populair met een notering op de vierde plek.

Overzicht: de nummers vijf tot en met twee.


Altied Venlonaer

De top vijf wordt compleet gemaakt door Veur altied eine Venlonaer. Dat nummer van JC Kwadraat eindigde in het verleden ook al meerdere keren op de eerste plek.

Apotheose

Omroep Venlo radio zendt de Vastelaoves Top 555 vanaf komende maandag uit. De volledige lijst wordt dan ook gepubliceerd op deze website. Vrijdag is de apotheose op de Parade waar de top 50 wordt gepresenteerd met veel live-muziek. Minsekinder treedt het laatste kwartier van 20.45 tot 21.00 uur op en speelt dan ook de nummer 1. Natuurlijk wordt ook het origineel gedraaid.

Linke Mik en Ron Dings speelden Minsekinder, waat ein maedje vanavond in Nedinscoplein.