Passiespelen gaan door met kortere voorstellingen en minder publiek

Een korter stuk, geen pauze en twee voorstellingen op één dag. Met die maatregelen denkt de organisatie achter De Passiespelen het stuk op 18 april in première te kunnen laten gaan.

'We gaan die uitdaging aan. Het is onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke bizarre periode te vertellen. Het is ook de enige mogelijkheid tot behoud van De Passiespelen, ook voor de toekomst', schrijft de organisatie in een schriftelijke verklaring. 

Hobbels

Regisseur Cees Rullens geeft in die verklaring aan dat een compacte voorstelling aan kwaliteit en intensiteit gaat winnen. Daarbij zegt hij dat nog wel  de nodige hobbels genomen moeten worden. Zo kan bijvoorbeeld de cast van 250 spelers (hoofdrollen, koor en figuratie) niet tegelijk op het podium staan. 

Coronaproof

De Passiespelen gaan dus voor een voorstelling die 'coronaproof' is. Dat betekent ook een rem op het aantal mensen in het publiek. In plaats van de 2300 zitplaatsen in Openluchttheater De Doolhof volledig te bezetten is gekozen een kwart van de stoelen per voorstelling te verkopen zodat er op de tribune afstand gehouden kan worden.