advertentie

Overeenkomst tussen leraren en bestuur OGVO

De leraren van de drie Venlose middelbare scholen krijgen compensatie voor extra gewerkte uren. Dat is het resultaat van meerdere gesprekken tussen de verschillende partijen.

Dertig uur extra

De onderwijsbond, OGVO en de leraren zaten gisteravond lang om tafel om tot een oplossing te komen voor de ontstane situatie. OGVO had medewerkers gevraagd jaarlijks dertig uur meer te werken zonder dat daar extra compensatie tegenover stond.


Vertrek OGVO-bestuurder

Nu is voor 2019 afgesproken dat leraren op een later moment in het jaar vrije uren kunnen opnemen voor de extra gewerkte uren in het begin van het jaar, zo laat woordvoerder van de Algemene Onderwijsbond Perry van Liempt weten. Voor de lange termijn ligt er nog geen oplossing. Omdat bestuurder Peter Badoux per januari vertrekt bij OGVO, laat hij dat over aan zijn opvolger.

Angstcultuur

Eerder werd gerept van een angstcultuur op de Venlose scholen. Veel leraren zouden hun mond niet durven opentrekken uit angst voor represailles. Hiertegen zijn maatregelen genomen. Er is een intern onderzoek gedaan. Met de resultaten wordt een plan gemaakt voor de drie afzonderlijke scholen.

Akkoord leraren

De leden moeten nog akkoord gaan met de overeenkomst die gisteren bereikt is. Vandaag om 16.00 uur is het personeel van de scholen geïnformeerd over de gemaakte afspraken. Als de leden akkoord gaan, gaat de afspraak op 1 januari in.

advertentie

Lees ook deze artikelen