advertentie

Pandeigenaren oude kroeg Lomm op zoek naar ondernemer

Na acht jaar stilte in het oude pand van kroeg De Witte Berg in Lomm lijkt er weer leven in de brouwerij te komen. De eigenaren van het pand zijn op zoek naar horecaondernemers die er een eetcafé willen beginnen.

De kroeg in Lomm, bekend onder de naam Pingen Nel, is nog altijd een lokaal begrip. Het was een drukbezochte ontmoetingsplek voor jong en oud, die zijn deuren in 2013 sloot. Eigenaren van het pand Marlies van Berlo en Jac Verbeek verwachten dat Lommenaren binnenkort na al die jaren eindelijk weer een horecazaak kunnen bezoeken in eigen dorp. 'We zijn nu op zoek naar iemand die het avontuur hier in het mooie Lomm durft aan te gaan. Het liefst een jonge ondernemer die een eetcafé wilt beginnen. We denken namelijk dat alleen een kroeg niet meer levensvatbaar is.' 

Symbolische huur

Om te zorgen dat de horecaondernemer  goed van start kan gaan, vraagt het stel een symbolisch huurbedrag. 'We helpen de ondernemer graag om te zorgen dat de zaak goed van de grond komt. Het is echt een hobbyproject van ons en we beleven er dan ook veel plezier aan.', vertelt Marlies. De twee verwachten snel de juiste persoon te vinden om het eetcafé te openen, omdat veel mensen warme herinneringen hebben aan de plek. 'Zelf komen we dan wel niet uit Lomm, bij Pingen Nel zijn we vaak genoeg geweest. Altijd druk en gezellig, dus hopelijk is dat binnenkort ook weer het geval', zegt Jac.