advertentie VieCuri Mooi

VVV-Venlo

Oud-VVV'er Van Berge Henegouwen (58) overleden

Eindhovenaar Edwin van Berge Henegouwen debuteerde voor PSV, maar beleefde als voetballer zijn gloriedagen bij VVV. Afgelopen woensdag overleed hij op 58-jarige leeftijd.

In de jaren tachtig was hij een vaste waarde in het legendarische VVV-team dat onder trainer Jan Reker twee keer vijfde werd in de Eredivisie. Dat mag wellicht een verrassing worden genoemd want als jeugdspeler doorliep hij alle elftallen van PSV. Hij debuteerde in het seizoen 1981/1982 zelfs in het eerste elftal van de club, maar wist niet uit te groeien tot een vaste waarde.

Succesjaren

In Venlose dienst kwam de Eindhovenaar wel tot volledige bloei als voetballer. In 1983 vertrok hij naar VVV, aanvankelijk voor een korte verhuurperiode. Maar de huurspeler tekende in De Koel al snel een contract. Uiteindelijk zou Van Berge Henegouwen zes seizoenen in Venlose dienst spelen en in 183 competitiewedstrijden voor VVV uitkomen. Hij promoveerde met de club in 1985 naar de Eredivisie en was basisspeler in de succesformaties die in 1987 en 1988 dus beslag legden op de vijfde plek in de Eredivisie.

MVV

Na de degradatie in 1989 vertrok Van Berge Henegouwen naar MVV waarvoor hij nog twee seizoenen op het hoogste niveau uitkwam. In 1991 beëindigde hij zijn actieve voetballoopbaan. Van Berge Henegouwen keerde in 2015 voor korte tijd terug naar VVV om bij de club commercieel medewerker te worden. Daarna werd hij werkzaam in de autobranche.