advertentie Blauwwater Header

Oèt die vlag!

Leef minse die in het bezit zijn van een vlag van het Zomerparkfeest, kunnen we iets met elkaar afspreken?

Het festival in het Julianapark, op de breuklijn van vakanties en verplichtingen, gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus, een verstandige beslissing alzoeë. Eerlijk gezegd, ben ik aevel nog steeds niet gewend aan het idee. Het is zo onwerkelijk - geen Zomerparkfeest: spiètig, hieël spiètig.

Op de allereerste plaats spiètig voor alle parcaholics. Vrijwilligers, die ernaar toeleven en er ieder jaarvakantie of vrije dagen aan spenderen Ze zijn de steunpilaren tijdens het opbouwen, de festivaldagen zelf en het afbreken. Spiètig aevel ook voor bezoekers, van kroèkestöpkes die pas kunnen lopen tot senioren met of zonder rock'rollator. In deze weken zou de programmacommissie in verschillende tranches de namen bekend gaan maken van optredende artiesten. Ongetwijfeld zouden er weer interessante verrassingen tussen zitten, die gezorgd hadden voor Zomerparkfeest-voorpret. Ook dat moeten we missen, de zomer is er soberder door.

Nu aevel over de Zomerparkfeest-vlag. Is het een idee om onze verbondenheid met het feest en met elkaar tot uitdrukking te brengen door in de week van maandag 10 tot en met zondag 16 augustus de festivalvlaggen tóch te laten wapperen? Oèt die vlag! Oét in alle straten, oét overal in de buitengebieden. Oét in alle kernen aan deze en de euverkant van de brök. Zodat we ondanks het Zomerparkfeest-gemis toch een beetje het Zomerparkfeest-gevoel krijgen.

En wie weet, ontstaat daardoor een sfeer waarin alternatieve Zomerparkfeestjes als duizend bloemen gaan bloeien. Feestjes, waarbij we rekening houden met de veilige anderhalve meter.